Tervetuloa Weland Oy:n kotisivuille

A. Ahlstöm Osakeyhtiö perusti ritilätehtaan Varkauden Konepajan alaiseksi yksiköksi vuonna 1970.

Rastilinja aloitti tuotannon Porin Pihlavassa elokuussa 1970. Ruutulinja käynnistyi marraskuussa 1970. Koneet toimitettiin Varkaudesta ja henkilökunta kävi kuukauden kestävässä koulutuksessa Varkaudessa.

Ahlströmin Varkauden Konepajan alaisena ritilätehdas toimi vuoteen 1986 asti. Kesäkuun alussa 1986 perustettiin Oy Finnrasti Ab. Aluksi A. Ahlström Osakeyhtiö ja ruotsalainen Häfla Bruk omistivat tehtaan yhdessä kahden vuoden ajan. 1.6.1988 lähtien Häfla Bruk jatkoi toimintaa yksinään.

Vuodesta 1992 lähtien omistajana on ollut ruotsalainen Weland AB.

Kesäkuussa 2017 nimi Finnrasti Oy muutettiin Weland Oy:ksi.

Weland AB

Emoyhtiömme Weland Ab on perheyritys, jonka pääkonttori on Ruotsissa, kylässä nimeltä Smålandsstenar.

Perustamisensa (v. 1947) jälkeen Weland Ab on laajentunut voimakkaasti. Vaikka yritys on kasvanut on toiminta-ajatuksemme pysynyt samana - olla joustava ja tarjota sama palvelu kaikille asiakkaillemme, niin suurille kuin pienille. Smålandsstenarissa työntekijöitämme on n. 250 ja toimitiloja n. 75000 m². Täällä valmistetaan puristehitsattu ritilä, joka 1960-luvulta lähtien on muodostanut toimintamme selkärangan. Valmistamme myös kierreportaita sisä- ja ulkokäyttöön sekä suoria portaita, kaiteita ym. terästuotteita. Viime vuosina ovat laserleikkaus ja muut täydentävät valmistusmenetelmät tulleet merkittäviksi osiksi liiketoimintaamme.

Ota yhteyttä ja kysy lisää


Käsikirja

Sertifikaatti